Oldal

Magunkról

Egy hullámhosszon a hallgatóval

Először 2007 szeptemberében szólalt meg a Budaörs Rádió az FM 104,8 frekvencián. Az évek leforgása alatt a kistérség és elsősorban Budaörs egyik kedvelt és szórakoztató médiumává vált. A Budaörs Rádió üzemeltetője a Hunicom Stúdió Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden hallgatói csoport megtalálja a számára kedves zenei hangzást és az igényes műsort az FM 104,8 hullámhosszán.

A Budaörs központjából sugárzott adásokat úgy válogattuk össze, hogy az: színvonalas és értékteremtő legyen a hallgatók számára. A tematikus műsorok mellet, hétköznaponként reggeltől estig friss információkkal és hasznos tudnivalókkal látjuk el a Budaörs Rádió hallgatóit.

Zenevilág: a múltból a jelenig

Budaörs Rádió egyedisége a sugárzott zenei válogatásában és a műsorok tematikájában rejlik. Az FM 104.8 a leghíresebb slágereket és azokat a zenéket is játssza, amiket máshol nem hallhat a közönség. A régi idők nagy slágerei, az elfeledett nagy kedvencek és a fiatalok által kedvelt meghatározó dallamok alkotják zenei műsorunk vázát. A 70-es évektől napjainkig felcsendülő slágerek és zenei különlegességek, valamint a magyar előadók feledhetetlen dalai miatt hallgatják a Budaörs Rádiót.

Adásunkat nem csupán Budaörsön, hanem a környező településeken és a szomszédos budapesti kerületekben (XI; XII; III) is értékelik. A Budaörs Rádiót az analóg adás mellett online is hallgatják. A mérések alapján helyi rádióként a Budaörs Rádió az ún. top száz adók közé tartozik az internethallgatók között. Véletlenszerű méréseinkből tudjuk, hogy az FM 104,8 frekvencia, mind a fiatal, mind az idős rádiózók körében hallgatott és kedvelt. Rádiónkat 18 éves kortól egészen a 60 éves korig figyelemmel kísérik szórási körzetünkben, hallgatói célcsoportunk a 25-50 közötti korosztály.

Szonda Ipsos és GfK Hungária kutatása

A helyi rádiós piac kezdeményezésére a Szonda Ipsos és Gfk Hungária 2009 júliusában végzett kutatásában a helyi rádiók szerepét vizsgálta. A helyi médiumok közül a helyi rádiók a leggyakrabban fogyasztott médiumok, a vizsgált népesség harmada (29%) hallgatja napi rendszerességgel a helyi rádiókat. A kutatás szerint a helyi rádiók azon médiumok közé tartoznak, ahol a közönséget kevésbé zavarják a reklámok, ezzel csökken a velük szemben tanúsított ellenállás is.(kutatás megrendelője: www.helyiradiok.hu)

 

 

BUDAÖRS RÁDIÓ BEMUTATÁSA

 

Műsortár:a változatos szórakoztatás

A Budaörshöz tartozó Kamaraerdőből sugárzott adásokat a rádió vezetősége úgy válogatta össze, hogy az, színvonalas és értékteremtő legyen a hallgatók számára. Az élő reggeli műsortól kezdve, a számos igényes magazinműsoron át, a szintén élő kívánság műsorig: a Budaörs Rádió mindenkihez szól! Fontos szempont az adások szerkesztésekor az a tény, hogy hallgatóink friss információhoz jussanak.

Zenevilág:a múltból a jelenig

A megújult arculattal és hangzásvilággal jelentkező Budaörs Rádió egyedisége a sugárzott zenei válogatásban és a műsorok tematikájában rejlik. Zenei palettáját tekintve a 104.8 azokat a zenéket játssza, amiket máshol nem hallhat a rádiózó. A régi idők nagy slágerei és a jazzhangzású dalok szolgáltatnak keretet a populárisabb, ugyanakkor más rádiókban kevésbé fellelhető zenei palettának. A 70-es évektől napjainkig megszólaló slágerek és zenei különlegességekkel, valamint a magyar előadók feledhetetlen dalai alkotják zenei műsorunk vázát.

A mi frekvenciánk: FM 104.8

Az ORTT-től elnyert frekvencián először 2007 szeptemberében szólalt meg a Budaörs Rádió. Két év leforgása alatt a kistérség és elsősorban Budaörs egyik kedvelt és szórakoztató médiumává nőtte ki magát. A Budaörs Rádió üzemeltetője a Hunicom Stúdió kft. 2017-ig jogosult a frekvencia teljes körű használatára. A sajtóorgánum besorolását tekintve: kereskedelmi rádió.

Hallgatottság

Mérés: 2014          

Megállapítható, hogy az elmúlt hónapokban a Budaörs Rádió hallgatottsága megtöbbszöröződött. A különböző csatornákon érkező visszajelzések igazolják, hogy rádiónk jó úton halad és a hallgatóink szeretik műsorkínálatunkat és zenei palettánkat. Adásunkat nem csupán Budaörsön értékelik, hanem a környező településeken és a szomszédos budapesti kerületekben (XI; XII; III) is. Rádiónkat az analóg adás mellett online is hallgatják.

Véletlenszerű szondáztatásunkból tudjuk, hogy az FM 104,8 frekvencia, mint a fiatal, mint az idős rádiózók körében kedvelt.

összes hallgatottság hétköznap

Hétköznapokon az összes állomás hallgatottsági görbéjéhez képest a Budaörs Rádió hallgatottsági görbéje kiegyensúlyozottabb, a reggeli csúcs után nincs olyan mértékű visszaesés a hallgatottságában. Hétköznapokon a napi átlagos hallgatottságot tekintve a Budaörs Rádió a 3. helyen található szorosan az MR1 Kossuth Rádió és a Class FM mögött.

Összes hallgatottság hétvégén

Hétvégén reggel 8 és 18 óra között nincsenek nagy eltérések a Budaörs Rádió hallgatottságában. Hétvégi napi átlagos hallgatottságot tekintve a Budaörs Rádió a 2. helyen található az MR1 Kossuth Rádió mögött.

Korrespondencia elemzés segítségével megvizsgáltuk az egyes állomások hallgatottsági mintáit. A Budaörs Rádió a Class FM-hez van legközelebb, vagyis a hallgatottsági struktúrája a Class FM-ével mutatja a legnagyobb hasonlóságot.

Hasonló vizsgálatot végeztünk klaszterelemzéssel, itt a hallgatottsági minták alapján csoportosítottuk az állomásokat. A korrespondencia elemzés eredményeihez hasonlóan a Budaörs Rádió itt is leginkább a Class FM-re hasonlít és vele alkot egy klasztert. Ez a Juventus, Music Fm, MR2 Petőfi Rádió klaszterhez áll a legközelebb.

A fő demográfiai változók mentén nincsenek szignifikáns eltérések a Budaörs Rádió hallgatói és a többi rádiót hallgatók között.

Munkatársaink

Boros József

Szendi Hajni

Juhász Bálint

Zilai Zsuzsi

Rétalji Igor

Kisfalvi Péter

Molnár Szabolcs

B-Tóth László

Orbán Tamás

Varga Brigi

Zahorán Adrienn

Czigány Kata

Roczó-Nagy Zoltán